woensdag 4 mei 2016

Hallo mensen,
Ik ga stoppen met bloggen, want ik ben er klaar mee voor school. Dit was alleen een verplichte school opdracht. Waarschijnlijk ga ik nooit meer bloggen want ik vond het niet echt leuk. Als ik ooit nog ga bloggen worden het weer top 10 lijstjes. Ik hoop dat jullie me blog leuk vonden (zo niet kan dat ook) en misschien tot de volgende blog.

dinsdag 3 mei 2016

Top 10 meest bizarre sporten ter wereld

10. Schaak boxen
Schaak boxen is bedacht door de Nederlander Lepe Rubingh, het bestaat natuurlijk uit schaken en boxen. De ene ronde moet je boxen en de andere ronden moet je weer schaken. En zo gaat dat de hele tijd door totdat de tegenstander of K.O. is, schaakmat staat of dat de tijd van het schaken op is. Er is zelfs een WK van geweest.

9. Modder snorkelen
Je moet zo snel mogelijk door de modder snorkelen. De kampioenschappen vinden plaats in Wales al sinds 1985. Het is de bedoeling dat je gaat snorkelen in een moddersloot van 55 meter. De deelnemers dragen natuurlijk een snorkel en flippers. Je mag alleen vooruit bewegen met je flippers dus normaal zwemmen is niet toegestaan.

8. Scheenbeen schoppen
Bij scheenbeen schoppen is het de bedoeling dat je zo hard mogelijk iemand op zijn schenen trapt totdat de tegenstander neer valt. Deze sport is ontstaan in de 17e eeuw in Engeland. Toen was het nog toegestaan om schoenen met stalen tenen te dragen. Nu hebben ze zachte schoenen en zijn de broeken gevuld met stro.

7. Eenwieler hockey
Eenwieler hockey is onstaan in 2010 in Engeland werden de regels bekendgemaakt. Eigenlijk is het gewoon ijshockey maar dan zonder ijs en dan op een eenwieler. Nu zijn er al kompetities in Engeland, Duitsland    Zwitserland.

6. Kaninhop
Springen met paarden kennen we allemaal en met honden sommige ook, maar met konijnen wist ik niet dat er een sport voor was. Kaninhob is bedacht in de jaren ’70 in Zweden. Het is ook nog populair in de andere Scandinavische landen.

5. Quidditch
Quidditch is zoals in Harry Poter zwerkbal. Met de zelfde regels en met 3 ringen. Natuurlijk kunnen wij niet vliegen dus rennen ze rond met een bezem. Je hebt een normale bal die door de ringen kan gooien, maar je hebt ook andere ballen zoals die in Harry Potter waarmee je op de tegenstander kan gooien.

4. Vrouw draag kompetitie
Een nogal bijzondere sport uit Finland “Wife carrying’’ oftewel vrouw dragen. De man van de vrouw moet zo snel mogelijk 253 meter afleggen met zijn vrouw op zijn rug. Deze “Sport’’ was ooit bedoeld al grapje maar het is nu uitgegroeid tot echte competities.

3. Extreem strijken
Extreem strijken is een sport waarbij mensen hun strijkplank naar bijzondere locaties mee nemen zoals in de bergen, op een kano of in een vliegtuig. En vervolgens gaan ze lekker hun kleren strijken.

2. Man vs paard marathon
Man vs paard is een marathon van 34 km. waarin mensen tegen paarden rennen. De race word gelopen in de bergen van Wales. In 2004 werd de 25e race gehouden en toen had voor het eerst een mens gewonnen.

1. Ferret legging

Deze sport is natuurlijk in Engeland bedacht. De mensen nemen 2 fretjes en die stoppen ze in hun broek, de gene die het langste volhoud heeft gewonnen. Het wereld record is 5 uur en 26 minuten.

maandag 2 mei 2016

Top 10 succesvolle landen op de Olympische spelen


10. Oost Duitsland – 110 Medailles (39 Goud, 36 Zilver, 35 Brons)
Deze lijst begint verrassend met een land dat nu niet meer bestaat: de DDR of Duitse Democratische Republiek. Met 110 medailles gehaald tussen 1968 en 1988 heeft het toen hettende West-Duitsland zijn plaats echter niet gestolen. En het Duitse Bondsrepubliek staat nu op de zestiende plaats.

9. Finland – 156 Medailles (41 Goud, 59 Zilver, 56 Brons)
Finland doet al mee aan de Olympische Winterspelen sinds 1908. Sindsdien stuurt het elk jaar de beste spelers naar de spelen,bij de zomer en in de winter. In 1952 hadden de Finnen zelf de eer om de spelen te organiseren in Helsinki. Samen met Zweden is Finland het enige land dat op elke spelen sinds 1908 medailles haalde. Met een totaal van 156 medailles, waaronder 41 gouden plakken, hebben zij hun plaats onder de beste winterolympiërs. Maar vooral in het skiën zijn de Finnen moeilijk te verslaan.

8. Zwitserland – 127 Medailles (44 Goud, 37 Zilver, 46 Brons)
Sinds het ontstaan van de vernieuwde Olympische Spelen in 1896 is Zwitserland een veel bewonderd land op de spelen. Het land nam deel aan alle spelen, behalve aan de Olympische Zomerspelen van 1956 in Melbourne. Maar toch won het ook op deze spelen een bronzen medaille met paardendressuur In 1928 en in 1948 was Zwitserland het organiserende land van de winterspelen, die twee keer plaatsvonden in Saint Moritz. En nu hebben de Zwitserse atleten 127 olympische wintermedailles gekregen, waaronder 44 gouden plakken.

7. Zweden – 129 Medailles (48 Goud, 33 Zilver, 48 Brons)
Ook Zweden is er al bij vanaf de eerste nieuwe spelen in 1896. De Zwden hebben maar één keer de spelen gemist. Dat gebeurde in de zomer 1904, wanneer de spelen voor het eerst buiten Europa plaatsvonden Amerika. Naast de openingsspelen waren dat meteen ook de enige spelen waarop Zweden geen medailles wist te bemachtigen – een unicum dat enkel Finland ook klaarspeelde. Daarnaast mochten de Zweden ook één keer de Olympische Spelen organiseren.

6. Canada – 145 Medailles (52 Goud, 45 Zilver, 48 Brons)
Canada won tot nu toe 145 wintermedailles, waaronder 52 gouden. Het land debuteerde in de Olympische Spelen van 1900 te Parijs. Het zegde alleen de zomerspelen van 1980 af die in Moskou werden georganiseerd. Want de Russische aanvallen op Afghanistan waren toen genoeg redenen voor maar liefst 65 landen om de spelen af te zeggen. Dat werd in Vancouver goedgemaakt want toen haalde ze heel veel medailles binnen. Een Canadees held op de spelen is Clara Hughes. Zij is de eerste olympiër ooit om meerdere medailles te winnen op de zomer- én de winterspelen.

5. Oostenrijk – 201 Medailles (55 Goud, 70 Zilver, 70 Brons)
Oostenrijk heeft alleen de zomerspelen van 1920 in Antwerpen gemist. Want het land mocht niet komen door wat ze hadden gedaan in de eerste wereld oorlog. Wel wonnen de Oostenrijkers tot nu toe 201 wintermedailles en er zijn 55 gouden medailles verdiend. De Oostenrijkers blinken met name uit in het alpineskiën, een sport waaronder Oostenrijk meerdere medailles won. Oostenrijk was ook zelf twee keer het gastland van de winterspelen: een keer in 1964 en nog een keer in 1976.

4. Duitsland – 190 Medailles (70 Goud, 72 Zilver, 48 Brons)
Een rijke, maar tumultueuze geschiedenis, dat is de verhouding tussen Duitsland en de Olympische Spelen. Drie keer was het land een gastland. In 1936 organiseerde het zowel de winter- als de zomerspelen; en in 1972 organiseerde het de zomerspelen van München. Daarnaast werd Duitsland ook gevraagd de zomerspelen van 1916 en de winterspelen van 1940 te organiseren maar de twee wereldoorlogen veranderde het. En na deze oorlogen werd Duitsland ook nog eens niet uitgenodigd voor de spelen in 1920, 1924 en 1948. Toch staat het getal van de medailles van Duitsland tot nu toe op 190 gewonnen wintermedailles waarvan 70 gouden.

3. Sovjet Unie – 194 Medailles (78 Goud, 57 Zilver, 59 Brons)
De Sovjet Unie bestaat nu niet meer maar toch blijft het in de top 10hangen doordat ze in de periode tussen 1952 en 1988 veel succes hadden. In die tijd was het ook één keer gastland. De medailles van de Sovjet Unie en het Russische Keizerrijk werden overgenomen door wat nu Rusland is. De teller staat nu op 194 medailles, waarvan 78 gouden.

2. Amerika – 253 Medailles (87 Goud, 95 Zilver, 71 Brons)
Zomer of winter: de Amerikaanse atleten zijn meestal wel goed. De cijfers zijn dan ook logisch: 253 wintermedailles, waarvan 87 gouden plakken. Het is ook gelijk het enige land dat op elke Olympische Winterspelen een gouden medaille scoorde. Zowel in Lake Placid (1932) en in Vancouver (2010) zette het daarbij ook nog eens het record  van het aantal gouden medailles voor één land tijdens één en dezelfde spelen. Van dit record blijft USA dus tot vandaag de houder.

1. Noorwegen – 303 Medailles (107 Goud, 106 Zilver, 90 Brons)
Met een totaal van maar liefst 303 medailles is Noorwegen de koning van de Olympische Winterspelen. Het behaalde tot op vandaag 107 gouden, 106 zilveren en 90 bronzen medailles. De eerste deelname van Noorwegen aan de Olympische Spelen dateert van in 1900. Ook organiseerde het land zelf twee keer de winterspelen: in 1952 in Oslo en in 1994 in Lillehammer. De Noren blinken in de winters vooral uit in het cross-country skiën en het snelschaatsen. Samen met Oostenrijk en Lichtenstein is het zo het enige land dat meer medailles wint op de winter- dan op de zomerspelen.